01. Updates van Studio – Waarom wel/niet doen…?

In deze rubriek komen allerhande tips en trucs voor de gebruikers van Silhouette Studio aan bod. Heb je vragen over de behandelde onderwerpen of een vraag die je behandeld wil zien? Je kan contact opnemen met Tinke Ontwerpstudio of je aansluiten bij de facebookgroep en daar je vraag stellen of nog beter, kom een keertje een leuke workshop meedoen!

Menig Silhouette-gebruiker stelt zich af en toe (of misschien wat vaker) een vraag… Er wordt vast ontzettend veel gevloekt en gefoeterd in menig hobbykamer. Vaker dan je wil belanden projecten wel eens in de vuilnisbak of op het oud papier na de zoveelste mislukking.
Maak je geen illusies, zelfs ik weet nog steeds niet alles! Ook bij mij moet toch wel 2-wekelijks de prullenmand geledigd worden, die van de computer niet meegerekend dan ?

Ondertussen zijn we al workshops aan het geven van ergens in het najaar van 2018 als ik me niet vergis en nog steeds moet ik mensen soms een antwoord schuldig blijven…

Het programma krijgt regelmatig updates en die durven al eens nieuwe functies en meldingen met zich meebrengen. Ook verbeteringen achter de schermen zoals het oplossen van bugs bv. Gelukkig maar, waarom zou je anders updaten, toch?

Het is dan ook heel belangrijk steeds de updates binnen te halen. Zij brengen in de meeste gevallen verbeteringen aan de stabiliteit van je programma. Blijkt het achteraf niet te werken? Geen nood!
Via de site van Silhouette America kan je steeds terug een eerdere versie gaan afhalen en installeren.

Een screenshot van de site van Silhouette Amerika waar alle basis-software gratis kan worden afgehaald.

Wist je trouwens dat ook het toestel zelf af en toe een update nodig heeft? Dit heet dan een firmware update.
Nog nooit gedaan of lang geleden? Ook dit kan problemen en frustraties veroorzaken met je toestel.

Je kan deze eveneens vinden op de site van Silhouette America bij firmware updates
De werkwijze is een beetje verschillend voor elk toestel, maar in globale lijnen start je zo: firmware downloaden –> zorg dat je toestel is aangesloten en aan staat bij het opstarten van de binnengehaalde firmware –> volg de instructies die aangegeven worden

4 Replies to “01. Updates van Studio – Waarom wel/niet doen…?”

  1. Hoi Lydia,

   Je moet via de site de recente firmware gaan downloaden. Daarna deze file openen met de Cameo aangesloten aan je computer en aangezet. Als het nodig is neemt hij de firmware binnen en geeft verdere instructie via je schermpje.

   Veel succes,
   Tinne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *