Wie is Tinke

Tinne Willems A.K.A Tinke, geboren in Antwerpen op 29 juni 1978. Al mijn hele leven woon ik in Westmalle, bekend van de Abdij en de bijhorende trappist.

Reeds op jonge leeftijd (1991) sloeg ik de creatieve richting in op het Maris-Stella instituut in Oostmalle. Hier studeerde ik in 1996 af in de richting Vrije Beeldende Kunsten. Na de middelbare school volgde 4 jaar kot in Antwerpen. Hier volgde ik 2 jaar kunstacademie en 2 jaar plastische kunsten en haalde een diploma grafische- en reclamevormgeving.

Na de studies ging ik in een andere sector aan de slag, pas in 2008 ging ik mij weer volop creatief uitleven met ’t Roos Ateljeeke in bijberoep. Schilderen, tekenen, naaien,… maar vooral gepersonaliseerde en unieke items, dat is waar deze naam voor stond en nog steeds voor staat, maar dan als hobby. Deze activiteiten gingen op een lager pitje toen dochter Oona begin 2014 geboren werd.

De passie voor het grafisch ontwerpen kwam weer helemaal terug met het maken van geboortekaarten en doopsuiker voor Oona, maar ook haar neefjes en nichtjes. In 2016 volgde ik in avondonderwijs een cursus grafisch ontwerp ter opfrissing. Hiermee had ik de smaak te pakken want niet veel later zag Tinke Ontwerpstudio het levenslicht.

Het eindigde niet bij de opleiding grafisch ontwerp. Ook een workshop carwrappen en voertuigbelettering bij Carlo Smits van Multapply zorgen nu voor extra skills.
In Limburg volgde ik een cursus bij illustratrice Hilde Groven. Wat later leerde ik er ook digitaal illustreren met iPad Pro en Procreate.
Tel hier nog de ruime mogelijkheden van de snijplotter bij en al deze combinaties zorgen vaak voor verrassende resultaten op creatief gebied.