☆ De Plotterjuf ☆ Silhouette Studio upgrades – Wat is de meerwaarde?

Het programma dat je gebruikt bij Silhouette snij-toestellen is in gratis te downloaden. Je kan het zelfs gebruiken zonder de aankoop van een toestel.
Om mee van start te gaan is de basis-editie meestal ook ruim voldoende.
Waarom zou je dan ook upgraden,… Wat is de meerwaarde?


Behalve dat er vele extra functies op allerlei plekken bijkomen telkens je een upgrade doet komen er ook telkens extra bestandstypes bij die je kan openen.

Mooi hoor ik dan denken, maar wat is hiervan de meerwaarde?
Wel,… daar je in de basiseditie altijd met traceringen of aangekochte Silhouette-bestanden zal moeten werken kan je reeds in de Designer-editie svg-bestanden gebruiken. Ga maar eens Googelen op free SVG en je zal versteld staan hoeveel mooie, kant en klare snijbestanden je vinden kan. Bovendien hoef je svg’s niet meer te traceren wat je een uitstekend kwalitatief resultaat (zonder die lelijke traceringskartels) opleverd. Zo heb je natuurlijk de aankoop van de upgrade snel uitgespaard aan downloadkaarten voor de store toch?

Ook websites als TemplateMaker waar je je eigen doosjes kan ontwerpen werken met oa. SVG-bestanden. De downloads van de site kan je dus gewoon gebruiken in Studio zonder traceren, wat voor doosjes niet echt een optie is.

Silhouette Studio Design Edition


Wil je echt professioneel aan de slag met de Cameo? Een upgrade naar de Business-editie is dan zeker geen overbodige luxe.
Hierin kan je zelfs grafische bestanden vanuit Adobe Illustartor (ai.) en eps. openen. Wetende dat professionele drukbestanden, logo’s en andere ontwerpen in de meeste gevallen in deze vorm bij de klant aangeleverd worden door hun grafisch ontwerper is het zeker in het geval van een logo aan te raden om van zulk bestand te beginnen en hier dus naar te vragen bij je klant.
Zo kan je altijd met zuivere bestanden werken want traceren als professional zou ik als NOT DONE beschouwen. Het resultaat is alleszins nooit hetzelfde als het originele en dat wil een klant toch, niet? Natuurlijk weet ik dat het soms niet anders kan dan met traceren, maar ik zou toch aanraden dit tot een minimum te beperken.

Silhouette Studio Business Edition


Op volgende website hebben ze een mooie tabel gemaakt met alle functies van alle edities. Er zitten zelfs linkjes bij naar allerlei video’s.

Overweeg je dus een upgrade te maken? Ga dan zeker een keertje op onderzoek naar welke editie het beste past bij jou doel(en).
Kijk ook goed rond waar je koopt. Prijzen hiervan kunnen erg verschillen.
Het beste moment om tot de aankoop over te gaan is met stip Black Friday!
En misschien ook goed om weten… je koopt een upgrade aan, dus dit loopt niet via een abonnement zoals vele computerprogramma’s tegenwoordig.

One Reply to “☆ De Plotterjuf ☆ Silhouette Studio upgrades – Wat is de meerwaarde?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait