☆ De Plotterjuf ☆ Rotatiepunt – Vervelend ding of juist handig?

Iedereen heeft vast al wel een “gevochten” met “het rotatiepunt”. Je weet wel, dat “dingetje” in het midden van een vierkant dat te pas en te onpas van zijn plaats gerukt wordt en eigenlijk… heb je geen idee wat er het nut van is…

het rotatiepunt in een cirkelWel… zoals zijn naam al doet vermoeden heeft dit punt te maken met rotatie oftewel draaiende bewegingen. Het bepaald eigenlijk de as waarrond het object zal draaien.
Door dit punt te verslepen uit het middelpunt verleg je dus de as waar het object rond zal roteren (filmpje)Vaak is het rotatiepunt meer een last dan nuttig. Wist je dat je het ook gewoon kan uitschakelen?
Dit doe je via de instellingen rechts onderaan in Silhouette Studio.
Onder het tabblad standaardinstellingen kies je vervolgens bij draaipunt om aan of uit te vinken.

Het instellingenvenster waar je uiteraard nog veel meer wijzigingen kan aanbrengen om Silhouette Studio in te richten naar eigen smaak en gewoonten.Voila… weeral een frustratie minder 😁😉! In de volgende blogpost gaan we trouwens verder in op al deze instellingen…

3 Replies to “☆ De Plotterjuf ☆ Rotatiepunt – Vervelend ding of juist handig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait