☆ De Plotterjuf ☆ Instellingen – Silhouette Studio inrichten naar eigen smaak…

Volgde je al eens een groepsworkshop Silhouette Cameo, heb je vriendinnen die ook een cameo hebben, of misschien dwaal je vaak rond op allerlei Silhouette facebookgroepen? Dan is het je vast al opgevallen dat Silhouette Studio er niet bij iedereen hetzelfde uitziet of dezelfde dingen doet.


Uiteraard kan dit te maken hebben van de versie van Studio die jij gebruikt. Bij elke update komen er immers kleine wijzigingen en verbeteringen aan functies maar ook aan het programma-uiterlijk. Ook de basis en betalende versies zijn uiteraard verschillend van uiterlijk door meer of minder functies en knoppen.

Dit is echter niet de enige reden. Wist je dat je het programma een beetje zelf kan sturen en inrichten naar eigen smaak en vaardigheden?
Dit doe je rechts onderaan via de instellingen.

De instellingen bestaan uit 7 tabbladen waarin je dingen kan wijzigen.

tabblad 1Aanpassen van de taal, standaard opslaglocatie (harde schijf of cloud/bibliotheek) en de meeteenheid zijn de belangrijkste instellingen van tabblad 1

tabblad 2De instellingen die je in tabblad 2 ziet zijn diegene die standaard ingesteld staan.
Gebruik je nog een ouder Cameo modelletje die geen automatisch mes heeft? Hier kan je de standaardinstelling op een handmatig instelbaar mesje zetten.
Wil je misschien altijd gele of blauwe vormen maken ipv. de doorzichtige met rode lijn? Dan kan je bij de “standaard vulling” de vaste kleur op geel of blauw zetten.

tabblad 3In het derde tabblad “weergave” kan je voornamelijk het uiterlijk van je programma wijzigen. Zo kan je het programma met lichte of donkere kleur inrichten, maar ook bv. het formaat van de knoppen kan je hier aanpassen.

tabblad 4In tabblad 4 geef je aan hoe je wil dat speciale bestanden geopend worden. Uiteraard kan je niet al deze bestandstypes openen in de basis-editie van Silhouette Studio. De screenshot zijn gemaakt in een Business-editie. Ziet het er bij jou niet hetzelfde uit? Dan ligt dat vast daaraan.

tabbad 5Misschien wel het meest interessant is tabblad 5. Hierin kan je de acties en gedragingen van je gereedschap aanpassen. Soms is het vervelend dat je maar verkanten blijft tekenen omdat het programma standaard op het de vorm blijft staan na het tekenen van een vorm. Hier kan je dat aanpassen en laat je na gebruik van een gereedschap automatisch terug de selectiepijl aanspringen.
Ook de bv. manier waarop je kan selecteren kan je hier wijzigen.


In tabblad 6 kan je bepalen hoe vak et programma gaat zoeken achter updates. In 1 van de vorige posts kon je al over het belang van updates lezen. Je kan hier ook de optie van beta updates aanvinken. Dit raad ik echter niet aan. Het gaat namelijk om testversies van het programma’s die vaak heel wat bugs bevatten en je werk danig in de war kunnen sturen.Opletten met tabblad 7! Er staat niet voor niets geavanceerd…
Hiermee kan je het hele programma terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Heb je veel aan de vooringestelde snijinstellingen geprutst? Snijden vele materialen hierdoor niet meer zoals het hoort? Dan kan het handig zijn om deze een een keertje op te schonen en weer te resetten.
Hou er wel rekening mee dat ook alle instellingen die zelf aanmaakte ook verdwenen zullen zijn. Schrijf eventueel de instelling op m ze achteraf weer aan te maken of maak enkele screenshots ter herinnering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait