☆ De Plotterjuf ☆ Spiraalfoto’s

Of je nu fan bent of niet, je kan er niet omheen… de hype van het moment zijn de spiraalfoto’s.
Ze hebben diverse namen spiralos, spyrographs, spyrography,…
Er komt geen printen aan te pas, je gebruikt gewone flex, uitgesneden door jou plottermachine.
Maar hoe maak je ze nu eigenlijk?

Wel eigenlijk is het niet zo moeilijk.
Het gaat namelijk via verschillende sites waarop je een foto kan converteren naar zo’n spiraalfoto.
Het kan via LineSublime of Spiralbetty maar zo zijn er vast nog verschillende sites te vinden.


Het gemaakte bestand kan je vervolgens downloaden op je computer. Het komt binnen als png-bestand. Via conversie kan je dit bestand omzetten naar SVG. Ook hier kan je online voor terecht op bv. Convertio


Zeker als je rechtstreeks SVG kan openen (bij Cricut Design Space en Upgrade versies van Silhouette Studio) blijft de kwaliteit meestal dik ok.
Mensen met enkel een basis-versie van studio kunnen het proberen om de SVG naar een jpg. om te zetten en te traceren, maar hierdoor zal je aan kwaliteit moeten inboeten.

De foto wordt gevormd door dikker en dunner wordende lijnen in de spiraal. Snijden doe je uit flex, in 1 kleur. Waar de foto donker is zitten dikke lijnen, de lichte stukken zijn de lijnen dunner.


Pellen doe je in 1 keer, je begint best aan de buitenzijde en draait de uitgepelde flex op als een draadje. Dat gaat meestal super snel en makkelijk.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 6 arguments are required, 3 given in /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('