Hoe het allemaal begon… Tinke Ontwerpstudio – De Plotterjuf…

Het idee het verhaal over de start van Tinke Ontwerpstudio te vertellen begon te dagen met een incident op de Oscaruitreiking van 28 maart 2022.

Vandaag komt de Oscaruitreiking van vannacht uitgebreid in het nieuws. Vooral één. voorval haalt alle koppen. Will Smith verkocht Chris Rock een mep nadat hij een grapje maakte over Will’s vrouw en meerbepaald haar ziekte Allopecia…
Jada Pinkett-Smith lijdt aan alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. In het verleden heeft ze al getuigd over haar ziekte. Rock vergeleek haar met G.I. Jane, een personage van actrice Demi Moore die voor de rol haar haar had afgeschoren.

Dat Will een mep hiervoor uitdeelt is natuurlijk niet ok, maar een grap maken over Allopecia is dat ook niet.Waarom me dit zo raakt? Ook ik kwam met deze ziekte in aanraking. Na jarenlang vechten tegen psychologische pesterijen door men chef op men werk begon eind 2015 ook mijn haar opeens uit te vallen. Geloof me, we probeerden er alles aan te doen deze situatie hogerop aan te kaarten, maar op de één of andere manier werden we nooit serieus genomen. De stress bleef dus aanhouden met een opstoot van Allopecia en burn-out tot gevolg.Ik zat enkele maanden, 7 om precies te zijn, thuis. In die maanden liep ik ziekenhuis in en uit wat het er allemaal niet beter op maakte. Over Allopecia is heel weinig geweten. Het is een auto-immuun ziekte waarbij je lichaam je haar afstoot. De trigger is vaak stress en wie al zijn haar verliest heeft weinig kans op herstel.
Gelukkig kwam mijn haar wel terug, al liep ik bijna 1,5 jaar rond met een muts. Een pruik heb ik nooit willen nemen omdat deze extreem duur zijn en ja daar niets van tegemoetkoming voor kreeg.
Na 7 maanden kreeg ik van de arts van de ziekenkas te horen dat ik me er maar overheen moest zetten, dat ik niet mankeerde en gewoon terug kon gaan werken…
Dit was hard, heel hard… Als je een job heb waar je constant in aanraking komt met klanten en dan zonder haar weer aan de slag met…
Gelukkig had men, nadat ik men verhaal ben gaan doen op het hoofdbureau, de chef wel overgeplaatst.

Ik ging ook wel op zoek naar een andere job, was de vreugde in men huidige job totaal kwijt. Helaas was deze zoektocht eentje van lange adem… Ik wilde natuurlijk wel een job waarin ik mezelf beter zou voelen, waar ik energie kon uithalen, een creatieve job dus… Pas nu, zoveel jaren later heb ik eindelijk een ander job gevonden…Gelukkig had ik een prima life-coach. Een man die me anders leerde denken. Ik leerde over de relatie tussen immuunsysteem en voeding. Hij gaf me de aanzet men hoogsensitiviteit onder de loep te nemen en benoemde men creativiteit als belangrijkste factor van mijn zijn!
Hij hielp me de persoon te worden die ik nu ben en recht te blijven in deze harde wereld.
Sterker in de schoenen, mentaal gezonder en vooral gewoon men creatieve zelf.Ik begon dus weer te werken, maar had tijdens men periode thuis een korte bijscholing in grafisch ontwerp kunnen volgen. Ik schafte men eerste Cameo aan en begon me hierin te verdiepen en zo starte ik kort daarna met Tinke Ontwerpstudio in bijberoep. Zo kon ik tenminste wat ervaring opbouwen om een creatiever job te vinden.
Met combineren van alle dingen die ik ooit heb geleerd creëerde ik nieuwe dingen. Ik ging ook part-time werken voor men werkgever en stelde ook voor mezelf vast geen extra uren meer doen om alle extra stress te vermijden.
Stilaan was ik steeds meer met Tinke Ontwerpstudio bezig, wat tot nu vooral energie geeft ipv. ze op te slorpen. Mijn haar kwam terug, al heb ik nog steeds (onzichtbare) kale plekken, maar daar zal ik mee moeten leren leven vrees ik.

Ik begon met het schrijven van een eerste cursus en al snel ging ik deze in workshop-vorm geven. Van 1 cursus kwamen er meer… Van enkel Silhouette ging ik ook Cricut erbij nemen…
…en zo kwam De Plotterjuf ook tot leven…Intussen zijn we al enkele jaren bezig en groeien we nog steeds. Binnenkort start ik eindelijk, na 22 jaar, bij een andere werkgever. Eind goed al goed zou je dus kunnen zeggen…
Maar deze weg was hard, heel hard werken… Een droom waarmaken kost energie en tijd…


Work life balance concept. Wooden cube block with word WORK and LIFE on seesawAan iedereen die zich misschien in een soortgelijke situatie bevind wil ik graag meegeven…
Volg je ♡ en vergeet niet te doen wat je graag doet. Maar…

• Wat je energie geeft, kan wel vermoeiend zijn. Het is niet omdat je je werk graag doet dat er geen balans moet zijn! Bewaak de balans die jij aanvoelt. Deze is voor iedereen anders, een ander kan jou grenzen niet aanvoelen of bepalen, dat moet je zelf doen.
• Leer NEE zeggen, want nee is ook een antwoord.
• Het is niet omdat je van je hobby je (bij)beroep kan maken dat je gratis of onder de prijs moet werken. Helaas denkt de buitenwereld er vaak wel zo over.
• Je hoeft ook niet altijd beschikbaar te zijn. Klanten die van je verwachten dat je altijd meteen antwoord ben je beter kwijt dan rijk.Veel succes aan iedereen om jullie dromen waar te maken en jullie ♡ te volgen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait