☆ De Plotterjuf ☆ Cricut ZONDER Access? Het kan zeker!

Oh… Cricut… Een echte haat liefde verhouding heb ik hiermee…
Het is zeker niet zo dat ik het geen goede toestellen en service vind, integendeel! Qua service staan ze zeker aan de top. Ook hun toestellen ogen mooi, degelijk, top dus dat zit wel goed. Voor papiertoepassingen gebruik ik nog steeds het liefste men Cricut.De software vind ik persoonlijk niet echt top, zeker de instabiliteit maakt dat je er nooit echt op kan rekenen. Het programma werkt naar mijn normen behoorlijk houterig ten opzichte van Silhouette, maar dat is ook zo bij de andere plottermerken (Siser en Brother) dus daarin zijn ze niet de enige. Bovendien hoopte ik altijd dat dit allemaal zou beteren door de vele updates, maar dat is duidelijk niet hun zorg en doel…Wat dan wel? en wat me dan echt wel mateloos stoort, is de druk die ze (ook steeds meer naar mijn gevoel) uitgeoefenen om mensen access aan te smeren… Ja, ik noem dat aansmeren…
Bij elke update (en dat zijn er behoorlijk wat) komen er zogenaamde verbetering aan de stabiliteit en vaak ook nieuwe functies. Helaas, de laatste nieuwigheden zijn alleen voor de acces-leden. Wie niet betaald moet het doen met de onstabiele, beperkte software. Dus wat doet het grootste deel van de Cricut-gebruikers? Na aankoop van hun toch al prijzig toestel ook nog een maandelijks €10 (sorry, €9,99) aan Cricut doorstorten om dit dure ding te kunnen gebruiken…

De functie “vervormen” is bij Silhouette ook enkel beschikbaar in de upgrades. Het grote verschil is dat dit hier een éénmalige kost is en geen abonnement waarbij de functie weer onbeschikbaar is indien je het opzegt.

Ook de extra vormen vallen onder Access bij Cricut. Hoewel dit ook bij Silhouette het geval is heb je daar in de gratis editie toch meer mogelijkheden door het gebruik van puntbewerking een functie die de grote afwezige is bij Cricut.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap, ze moeten natuurlijk ergens hun geld aan verdienen en ook het issue rond copyright begrijp ik hierin volkomen.
Ook bij Silhouette moet je voor bepaalde functies betalen, maar hiervoor doe je upgrade van het programma, met code en is die aankoop éénmalig. Kies je hiervoor, kan je altijd deze functies gebruiken. Voor de prijs van 10 maanden Access kan je met dit programma alles! Heb je deze niet staan ze gewoon niet in je programma, klaar…
Ook Silhouette heeft een shop en abo-service, alleen hier kan je de dingen die je aankoopt blijven gebruiken, ook na opzegging van je abonnement. Bij Cricut ben je na opzegging alles kwijt.Dit gezegd zijnde… Er is hiervoor een veel goedkopere oplossing!
Betaal GEEN Access-abonnement, maar ga gewoon buiten Cricut Design Space ontwerpen en invoeren. Dit kan trouwens ook voor de Siser en Brother gebruikers.

Hoe dan? Met het programma van Silhouette. Met Silhouette Studio + upgrade naar Business (éénmalig €100) kan je zelf SVG-bestanden maken. Die bestanden kan je opslaan en invoeren in je Cricut-programma.
Je kan natuurlijk ook kant en klare SVG’s van internet halen, maar er zijn best wel een aantal interessant functies verbonden aan Silhouette Studio Business die Cricut mist.

Te pas en te onpas komen en pop-ups om je aan de Access te krijgen…


Zo kan je gaan opvullen voor graveren en schrijven zodat letters bv worden ingekleurd. Dat vind ik persoonlijk wel leuk in combinatie met Cricut omdat je daar mee kan graveren.
Je kan ook gaan kromtrekken (wrapfunctie), rhinestonepatronen maken, een eigen lettertype ontwerpen en ook puzzelstukken maken, puntbewerking,…

Letters opvullen om te graveren en schrijven kan makkelijk via Silhouette Studio.Door dit allemaal buitenaf te doen, kan je veel vergaander ontwerpen dan met het Cricut-programma, een echte meerwaarde zelfs met Access-abo.

Door dit allemaal buitenaf te doen, kan je veel vergaander ontwerpen dan met het Cricut-programma, een echte meerwaarde zelfs met Access-abo.
Niet bekend met het programma Silhouette Studio en bang voor de overstap? Je kan het via Silhouette Amerika gratis downloaden en eventueel later upgraden.
Hulp nodig om het programma te leren kennen? De workshop (cursusbundel) Basis Silhouette is hiervoor ideaal. Zelfs alle Businessfuncties zijn in deze bundel benoemd zo weet je meteen alle functies.

Wie bij overschakeling naar Silhouette Studio-Business graag een aangepaste workshop volgt, ook deze is nu beschikbaar.Alvast veel succes en ontwerpplezier met deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 6 arguments are required, 3 given in /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('