Silhouette ★ “knock-out techniek”

Een veel besproken techniek. Het ziet er allemaal wat ingewikkeld uit… Maar is het ook ingewikkeld? Kom het zelf ontdekken tijdens de workshop knock-out techniek met Silhouette Cameo.


Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop gaan we dieper in op de knock-outtechniek, die je momenteel heel vaak op social media ziet verschijnen. Je gaat uit een achtergrond tekening een figuur of andere tekst uithalen, waardoor er aparte tekeningen ontstaan. Eigenlijk leer je ontwerpen te overlappen, waarvan je 1 van de twee dessins uit het andere leert halen. Zo creëer je supermooie dingen! Voor deze workshop werken we met flex of flockfolie, die je kan aankopen tijdens de workshop. Voor deze cursus is een basiskennis Silhouette Studio, zoals traceren, groeperen, werken met tekst…noodzakelijk.

 

Wat breng je mee?

  • een goed werkende laptop met muis en lader
  • een recente versie van het programma Silhouette Studio
  • een blanco stuk textiel om te bedrukken (een kussen, t-shirt, tas,…)

Laat je creatieve brein ook al eens werken en bedenk al even op voorhand wat je misschien wil maken. Wie vooraf al eens zoek gaat naar lettertypes en afbeeldingen, kan sneller aan de slag en kan zijn ontwerp echt personaliseren. Bruikbaar zijn vooral zware lettertypes en silhouetten als afbeeldingen. Een geschreven lettertype combineert leuk met de rest.
Kom je op workshop bij Tinke Ontwerpstudio? Dan voorzien wij alvast wat lekkers voor tussendoor. Ook de naslagbundel en gebruik demo-materialen (flex) zit inbegrepen.

Wens je speciale materialen aan te kopen voor een workshop bij Tinke Ontwerpstudio zoals een shirt, tas, flex,…  Dit kan mits meerprijs. Gelieve dit vooraf te bespreken zodat de materialen tijdig besteld kunnen worden.
 
Kom je op workshop bij De Fabrik? Daar kan je uiteraard alle materialen aankopen tijdens de workshop. Bovendien krijg je een leuke korting!