☆ De Plotterjuf ☆Traceren – waarom het soms wel/niet werkt

De meest gebruikte functie in Silhouette is ongetwijfeld de functie traceren…
Door te traceren zet je een fotobestand (jpg.), dat je niet kan snijden om in een vectorbestand, dat je wel kan snijden. Hoe dit allemaal juist werkt kan je nalezen in deze voorgaande post.Maar waarom werkt de ene afbeelding wel en de ander niet of niet goed?Wel, dit hangt allemaal af van je afbeelding en de versie van het programma.
In de basis-versie van Silhouette Studio kan je geen aparte kleuren selecteren om te traceren. Daarom werkt traceren het beste met zwart/wit afbeeldingen.
Dit komt omdat de computer kleurintensiteiten/contrasten meet om de tracering te maken. Het hoogste mogelijke contrast is zwart en wit. Je moet het een beetje bekijken als wanneer je naar een afbeelding kijkt door je wimpers. Dan blijven grote contrasten het beste zichtbaar. Bij het traceren in de basis-editie kan teveel moeilijker grijze of gekleurde delen goed overtrekken omdat het programma deze ziet als allemaal hetzelfde qua intensiteit.
Je kan eventueel afbeeldingen gaan bijwerken met het paneel afbeeldingseffecten, maar dit is geen wonderbaarlijke remedie om alles te kunnen traceren…Een zelfde afbeelding in zwart/wit of kleur geeft een ander resultaat bij traceren.Wie een upgrade doet naar een betalende versie van hete programma, meer info hier, kan vervolgens traceren op kleur. Hiermee traceer je kleur per kleur, intensiteit per intensiteit zodat de computer zich als het ware op enkel deze intensiteit kan concentreren.

Een tip, ga hiermee experimenteren om traceren beter te begrijpen…
Je kan prima met het programma oefenen zonder meteen iets echt te moeten gaan uitvoeren. Alleen zo kan je beter worden in je plotterhobby!

Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 6 arguments are required, 3 given in /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php:2845 Stack trace: #0 /customers/1/3/7/tinkeontwerpstudio.be/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2845): sprintf('